LinkedIn

Geert-Jan, hoofd Quality Control 

Bij Royal Smilde in Oosterwolde

"Ik ben in april 2015 gestart op de afdeling Quality Assurance in Heerenveen. Toen eind 2019 de vacature voor hoofd Quality Control in Oosterwolde vrijkwam, was dat een mooie vervolgstap. Ik geef leiding aan een team van zes collega's. Samen monitoren we continu de kwaliteit van de producten die in Oosterwolde van de band rollen.

We zijn dagelijks op de werkvloer te vinden. Ook sluiten we regelmatig aan bij proefproducties en ondersteunen we collega’s in de fabriek bij calamiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een kleurafwijking in een saus of een afwijking in de zuurtegraad van een salade. Wij kijken wat er aan de hand is en lossen samen de calamiteit zo snel mogelijk op.

 

 

 

Marian Sier, planning assistent

Bij Royal Smilde Bakery in Edam

"Maar liefst 25 jaar werk ik bij Royal Smilde Bakery in Edam. Voorheen stond ik in de fabriek aan de lijnen, maar sinds twee jaar ben ik planning assistent. Iedere dag print ik de benodigde etiketten uit en leg ik alle papieren klaar voor de collega's op de werkvloer. Daarnaast regel ik de personeelsplanning en zet ik alle uren in ons tijdsregistratiesysteem. Sinds twee jaar zit ik in de personeelsvereniging en vanaf januari dit jaar ben ik lid van onze ondernemingsraad.

Omdat ik zelf jarenlang aan de productielijn heb gestaan, weet ik als geen ander wat er nodig is om fijn te kunnen werken. Ik weet precies wat er in de fabriek allemaal staat en draait. Het voordeel van mijn nieuwe functie is dat ik zelf mijn uren kan bepalen. Wanneer er hulp nodig is op de school van mijn kinderen, zorg ik dat ik op tijd klaar ben zodat ik daar kan helpen.

 

Mart, project manager operationeel

Bij Royal Smilde Foods in Heerenveen

"Ik ben in maart 2018 begonnen als teamleider productie in de fabriek in Heerenveen. Tot recent gaf ik leiding aan een productieploeg. Hierbij zorgde ik er samen met mijn collega-teamleiders voor dat de randzaken goed geregeld zijn en de dagelijkse productie gedraaid wordt bij de productielijnen.

Sinds kort ben ik begonnen in mijn nieuwe functie om verbeteringen in de fabriek op te pakken, meer structuur in de verbeteringen te brengen en de opleiding van nieuwe medewerkers binnen de fabriek te begeleiden. Een baan met veel uitdaging, waar ik me de komende jaren graag in vastbijt.

In de 5,5 jaar dat ik bij Royal Smilde werk, heb ik de nodige veranderingen meegemaakt. Ik heb de nieuwe productiehal in coronatijd gebouwd zien worden. Ondanks dat de horeca plat lag, hield Royal Smilde vast aan haar strategisch plan. Dat is een teken van vertrouwen. We hebben een goed plan klaar liggen en kunnen bijsturen waar nodig. Maar we blijven vooral kalm en nuchter.

 

 

Dorine , medewerker Sales Support Export

Bij Royal Smilde Bakery in Edam

"In april 2024 werk ik alweer 25 jaar bij Royal Smilde Bakery in Edam als medewerker Sales Support Export. 'Time flies when you're having fun', zeggen ze dan. Ik geniet enorm van het contact met al mijn collega's, klanten in het buitenland, de douane en de vervoerders. Ik spreek inmiddels heel wat talen. Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans. Mijn talenknobbel komt me iedere dag uitstekend van pas.

Mijn takenpakket is net zo divers als ons productenportfolio. Kort samengevat zorg ik ervoor dat onze producten zo soepel mogelijk van A naar B gaan. We hebben nog regelmatig een uitdaging waar al die jaren aan exportervaring goed van pas komen. Neem de Brexit, waardoor het exporteren van producten naar Groot-Brittannië plotseling een stuk lastiger werd. Juist die ontwikkelingen maken mijn werk zo afwisselend en leuk. Ik bijt me graag vast in zo'n logistieke uitdaging.

 

 

Iris , medewerker expeditie

Bij Royal Smilde Foods in Heerenveen

"Wanneer je die grote vrachtwagens buiten ziet staan, lijkt het alsof de hele wereld erin past. Maar het is af en toe echt puzzelen. Dat vind ik het leukste aan mijn werk: om alles precies te laten passen. Met 17 jaar ervaring op de afdeling expeditie weet ik inmiddels exact wat wel en niet naast elkaar kan staan. Maar het blijft iedere dag weer een leuke uitdaging.

Wie denkt dat het werk bij de expeditie op de automatische piloot kan, vergist zich. Iedere dag is anders. Soms denk je 's ochtends nog dat het een rustig dagje wordt, maar een uur later kan er al zo'n joekel van Bakker klaar staan om gevuld te worden. Je weet hier nooit hoe je dag loopt. Ik houd daar wel van, een beetje afwisseling en hectiek.

 

 

Henk, teamleider productie

Bij Royal Smilde Bakery in Edam

"Samen met alle collega’s zorg ik er iedere dag voor dat onze mooie producten van de band rollen. Ik begeleid de dagelijkse productie en probeer de uitdagingen op de productieafdeling zo soepel mogelijk op te lossen. Daarnaast ben ik projectmatig bezig met het verbeteren van veiligheid en efficiency op de werkvloer.

Het fijne aan Royal Smilde is dat er ruimte is om te investeren in verbeteringen in de fabriek. Neem de komst van de nieuwe flowpack, de dozeninpakmachine op de seizoenslijn en de vernieuwing van de deegmakerij. En uiteraard ons nieuwe kantoorpand en de nieuwe snacklijn met volautomatische inpakafdeling. Stuk voor stuk investeringen om klaar te zijn voor de toekomst.